NÁŠ PŘÍBĚH
TROCHA HISTORIE – CO NÁS K TOMU VEDLO
Když se mi v roce 2009 narodila dvojčata, zdatně jsem se krmila veškerými lahůdkami, které mi náš potravinářský průmysl servíroval a netušila jsem, jak si ničím tělo.
Velmi brzy po jejich narození jsme, bohužel, zjistili, že jedno z dětí nehezky odneslo komplikovaný porod. Dnes už je na světě skoro třináct let. Je to autista s mnoha dalšími diagnózami.
V roce 2013, kdy absolvoval první zahraniční léčbu, mu paní doktorka doporučila výraznou změnu stravy. Začal tedy jíst bez lepku a mléka.
Záhy po něm zkusil podobně jíst můj manžel a na vlně teorie jsme se prokousali ke GAPS dietě a k paleo stravě. Podle jejích zásad se stravoval tehdy jen manžel a já jen žasla, jak hodně jí a přitom hubne. Bylo mu daleko lépe, než dřív. Začínali jsme vyhledávat kvalitní potraviny bez chemie.
Já jsem se do té doby „vykrmila“ na úctyhodných téměř 90 kg a velikost 44.
Když jsem tu krásu v plavkách shlédla na videu z jedné další synovy zahraniční léčby, zděsila jsem se a ze dne na den nasadila paleo stravu i sobě.
Za rok a půl jsem se dostala na váhu 55 kg a velikost 36, což si držím dodnes.
V té době jsem domů přinesla první králíky a koupili jsme i pár slepic. Počet obou živočišných druhů časem
přibýval, a to proto, že i lidé z našeho okolí chtěli domácí maso a vajíčka.
Můj manžel neustále studoval knihy o chovu zvířat a jejich potřebách a já se občas nestačila divit (normální oves je málo, musí být nahý, protože má více bílkovin, tohle a tamto je lepší kvůli trávení večer, tohle ráno…)
Postupem času jsme začali spolupracovat s farmou Červený Hrádek u Sedlčan, kde chovají kuřata, kachny a krůty.
V roce 2021 jsme objevili výborného řezníka, pana Jiřího Makovského z Poličky, který odebírá maso z okolních malých farem a své řemeslo dělá velmi poctivě. Vše – již od rozbourání masa a jeho kompletního zpracování dělá se svými kolegy sám a vyrábí úžasné dobroty bez lepku, dochucovadel, alergenů a bez zbytečné chemie a konzervantů.
V letošním roce jsme se seznámili s panem Jiřím Doleželem z Ekofarmy Petrovice, kde chovají skot plemene Highland, přeštická prasátka a skopové plemene Suffolk. Hned jsme jeli přímo na farmu na osobní setkání a nadšeně domluvili spolupráci.
Dalšími našimi dodavateli jsou: Krůtí farma Nový Dvůr, pan Karel Dunas z Rybářství Holohlavy u Hradce Králové, pan Jan Hrabánek z firmy VysušTo Smržovka, Řeznictví Jiří Makovský, pan včelař Jiří Brabenec z Bystřice, společnost Nonage s.r.o Benešov a Olivuj.cz.